Biskoppen i Sankt Nikolai

Udgivet af https://www.nakskovkirke.dk/blog/63329

På søndag 27. september er det den årlige Fyld Danmarks Kirker-dag. Det betyder, at kirker over hele landet denne dag gør en særlig indsats for at få folk til at tage venner, familie og bekendte med til en såkaldt “almindelig højmesse” i den danske folkekirke.

Helt almindelig bliver det ikke i Sankt Nikolai Kirke i Nakskov. Ved højmessen klokken 10.30 står biskop Marianne Gaarden (billedet) for dagens prædiken samt den sidste del af gudstjenesten, mens sognepræst Lars Mynster indleder gudstjenesten. 

Der har de senere år været tradition for ekstra stor kirkegang i Sankt Nikolai Kirke på fyld kirken-dagen. Således deltog 180 i gudstjenesten for et år siden. På grund af corona-restriktioner skal der ikke så mange til for at “fylde kirken”, men vi regner med at kunne lukke i hvert fald 125 ind når afstandskravene skal overholdes.

Fyld Danmarks Kirker blev startet på Lolland i 2009. Ideen skyldes daværende sognepræst i Søllested, Bente Asschenfeldt, nu Bandholm, der i sin prædiken ved en friluftsgudstjeneste i Reventlowparken opfordrede til at slå et slag for søndaghøjmessen, som er rygraden i kirkernes arbejde. 

Advertisement
%d bloggers like this: