Hellevad Kirke er klar til at få kirken fyldt op

Hellevad Kirke er klar til at få kirken fyldt op

HELLEVAD: Fyld kirken. Sådan lyder opfordringen fra menighedsrådene i Hellevad og Ørum Sogne. Gennem en årrække har kirkerne ihærdigt arbejdet på at fylde sognes kirker den sidste søndag i september. I år er ingen undtagelse, hvor menigheden samles i Hellevad Kirke.

Det oplyser organist Lasse Christensen i en pressemeddelelse.

– Før gudstjenesten inviterer vi på kaffe og brød i kirken, samt en uformel samtale inden gudstjenesten begynder, oplyser Birthe Agerbæk og Lis Kroer fra menighedsrådet ved Hellevad Kirke.

– Kirkekoret medvirker og vores vikarpræst, Peder Skamris Pedersen, prædiker over søndagens tekst. Der vil også være altergang.

Fyld Danmarks Kirker er ikke en event, der er planlagt, men en almindelig søndagsgudstjeneste med mulighed for at opleve, at man ikke er alene, når man går i kirke.

Initiativet til Fyld Danmarks Kirker opstod på Lolland i 2009, hvor en sognepræst opfordrede alle sogne til at enes om en søndag, hvor man inviterer hinanden med i kirke.

– Den sidste søndag i september blev valgt, og initiativet blev en succes. I 2010 blev det fulgt op, og det lykkedes at få deltagelse af sogne i samtlige danske ti stifter, og den generelle tilbagemelding var, at der kom flere i kirke netop den søndag.

.

.

.

.

.

Advertisement
%d bloggers like this: