Helsingør stift – Christianskirken Kgs. Lyngby

Hvad skal der ske i 2013:

I år er vores mål, at der kommer mere end 200!! Vi har allerede aftale med kirkens børnekor, og endnu et kor deltager i gudstjenesten. Konfirmanderne har overnatning i kirken fra fredag til lørdag og vil forberede nogle ting til gudstjenesten, hvor vi håber, mange af dem og deres forældre vil deltage.

Efter gudstjenesten inviterer vi på pølser med brød, softice og sodavand, kage og hjemmebagt kage og når alle har fået lidt at spise og drikker, kommer en gruppe fra kirkens gospelkor og synger gospel sange for og med os. Uden for på kirkepladsen vil vi opstille en hoppeborg til glæde for børn og barnlige sjæle – og for at forbigående og kørende kan se at der sker noget i Christianskirken.

Hvad skete der i 2012:

Christianskirken 2012..Christianskirken Kgs. Lyngby 2012..Christianskirken 2012

Hvad gjorde vi for at få 157 mennesker i kirken i stedet for de 30-40 som der ellers oftest er – uden dåb.

Vi inviterede flere af vores amatørkor som øver i kirken. Der kom et af dem og sang under gudstjenesten. Fra et af de andre kor mødte en del frem som kirkegængere.

Vi lavede noget med konfirmanderne i den weekend, hvor de forberedte tegninger, indgangsbøn, hængte salmenumre op og fik opgaver til gudstjenesten som at dele salmebøger ud og synge udgangssangen: Må din vej gå dig i møde…. Konfirmandforældre blev særligt inviteret.

Vi lavede PR i lokalavisen, delte en masse flyere ud og satte plakater op – plakaten er nu på FYLD KIRKENS hjemmeside.

Vi opfordrede alle som vi mødte i kirken de sidste uger op til FYLD KIRKEN til at møde op og tage en ven eller nabo med. Specielt sagde vi til menighedsrådet: Kom denne søndag sammen med mindst to andre!

Vi inviterede spejdere og FDF’ere i god tid inden søndagen.

Vores PR meddelelse så sådan ud

Fyld Kirken!

 

Et par hundrede iPhones er sat på lydløs og stemningen fortættet som til en julegudstjeneste, når folk i Christianskirken søndag 30. september kl. 10.00 begynder gudstjenesten med ’I østen stiger solen op’.

 

Sådan håber vi, at ’fyld-kirken’ gudstjenesten bliver i Christianskirken. For vi indbyder alle, unge og gamle, børn og voksne, dem der ofte går i kirke, og dem der kommer sjældnere. Alle inviteres til at møde op på søndag kl. 10 og opleve, hvor skønt og opløftende det er at være i kirke, ikke mindst når vi er mange sammen.

Det er et landsdækkende initiativ, hvor kirker i hele Danmark for fjerde år i træk gør noget helt særligt ud af at invitere mennesker til gudstjeneste den sidste søndag i september.

I Christianskirken er der gudstjeneste med alt det, som hører til: salmer og bønner – nogle af dem skrevet af årets konfirmander – bibellæsning og nadver, orgelmusik og korsang. Der er bibelfortælling for de yngste med konfirmandernes tegninger og en kort prædiken for de voksne. Kirkens tre præster og alle medarbejdere står klar til at tage imod med det håb, at kirken bliver fyldt til sidste plads!

Velkommen til fællesskabet i folkekirken, som rigtig mange tilhører og ønsker skal bestå, for det er fra folkekirkens tro, at mange af vores fælles værdier og holdninger kommer.

Hvorfor vente helt til jul med at opleve fællesskabet og glæden ved at synge de kendte salmer, inspirationen ved at lytte og mærke den fred, som er i kirken? Kom i Christianskirken på søndag kl. 10.00 – og tag din nabo med.

Venlig hilsen
Eva Borbye Pedersen

Christianskirken, Kgs. Lyngby

Advertisement
%d bloggers like this: