Hjallerup kirke igen for lille

Midtvendsyssel Avis skriver den 28. september 2015

Hjallerup kirke høst 2015

28-09-2015

Hjallerup Kirke var igen for lille til at rumme de mange mennesker, der ønskede at deltage i kirkens høstgudstjeneste under mottoet: ”Fyld Danmarks kirker”. Derfor havde Menighedsrådet opsat tre toptelte, som kunne udvide pladsen i kirken. Her kunne der også efterfølgende udstilles grøntsager til salg, hvor indtægten ville gå til Folkekirkens Nødhjælp. Teltene dannede desuden rammen om hyggeligt samvær, hvor frivillige serverede kaffe/te og kager.
Høstgudstjenestens overordnede emne var klimaforandringer, hvor klimastafetten blev omtalt, en stafet, som en del kirker deltager i, og som er på vej mod topmødet i Paris til november. Konfirmanderne satte fokus på tre elementer i klimadebatten: Indlandsisen på Grønland, døde koralrev, tørke og sult. Sognepræst Inge Thomsen lagde i sin prædiken vægt på at vise taknemmelighed og lære menneskene at passe på jordkloden, så de næste generationer også kan få glæde af klodens liv og mangfoldighed.
”Vi skal øve os i at undres og sige tak og endvidere glæde os over livets mange mirakler. Astronauten Andreas Mogensens første indtryk var af en jord uden landegrænser, grænser, som er menneskeskabte. Vi holder jordkloden i vores hænder, vi skal dele med hinanden og lære hinanden at undres og vise taknemmelighed,” lød det fra sognepræsten, som sendte en stor oppustet jordklode-ballon rundt i kirken.
Mange var involveret i gudstjenestens forløb både frivillige kagebagere, repræsentanter fra Kolonihaveforeningen, som stod for salget af grøntsager, konfirmander, spejdere, FDF’ere og Børne- og Ungdomskoret, som sammen med gospelsangere kom med nogle fornemme eksempler på sange fra gospelworkshoppen forleden.
Som sidste år ved kirkens høstgudstjeneste var der udgangsmusik på harmonika, som Kenneth Christiansen og Jan Knudsen stod for. De fortsatte med deres dejlige musik under kaffen.
De Grønne Pigespejdere havde bagt boller og småkager til lejligheden. De blev solgt og gav et overskud på 650 kroner til Folkekirkens Nødhjælp. FDF’erne stod for at bage snobrød, så der var aktiviteter for børnene.
Eskild Sloth rundede af med at sige tak til alle de medvirkende og oplyste, hvem der havde vundet i de forskellige konkurrencer om blandt andet de største frugter.
Det indsamlede resultat til høstgudstjenesten blev på 4004 kroner, som sammen med kollekten fra de sidste to søndage giver et beløb på 5.249,50 kroner, der bliver sendt til Folkekirkens Nødhjælp til Syriens flygtninge.
Reklamer