Fuldt hus i Hjallerup kirke

Midtvendsyssel Avis logo

 

Fyld Danmarks kirker fyldte Hjallerup Kirke

Hjallerup Kirke deltog atter i år i det landsdækkende projekt: Fyld Danmarks Kirker den sidste søndag i september. Gudstjenesten blev en høstgudstjeneste, hvor Tina Aarup fra Hjallerup holdt søndagens prædiken.

Hjallerup Kirke 2014

29-09-2014

De 230 deltagere i søndagens høstgudstjeneste oplevede en festlig gudstjeneste med høstpyntede stolerækker og kurve, bugnende af frugt og grøntsager i alle vinduespartier. Både spejdere og FDF’ere var mødt op med faner, og en procession af børn med grøntsager sammen med fanerne indledte søndagens gudstjeneste, som sognepræst Inge Thomsen forestod. Både salmer og tekstlæsning var et vekselspil med kirkens kor og de mange deltagere. Alle var aktive i søndagens gudstjeneste. For børnene var aktiviteten en udklippet blomst, hvorpå der skulle tegnes eller males, hvad de var mest glade for.
Søndagens prædiken blev holdt af Tina Aarup, som havde sat fokus på høst og det at sige tak og være taknemmelig:
”Høst er for mig glæden ved at gå ude i haven og samle ind til aftensmaden eller plukke kantareller i skoven. Høst er meget andet end kornet på marken og frugt og grøntsager i haven. Vi høster også af hinanden. Vi høster omsorg, nærvær, varme og venlighed. Om vi hver især får noget at høste af, det afhænger af andre. Nogle gange glemmer vi simpelthen at sige tak. Takken er med til at højne vores egen glæde over det, vi har. Vi skal hjælpe hinanden til at gro og vokse, blomstre og sætte frugt og huske at sige tak og vise taknemmelighed,” pointerede Tina Aarup.
I sin prædiken citerede hun også Kierkegaard for vigtigheden af at turde være sig selv:
”At have mod til at ville være sig selv. At komme til rette med sin tilværelse. At ville leve sit liv med den historie, man har, og de mærkværdigheder, man har.”
Tina Aarup fortsatte med at sætte fokus på det at turde være sig selv og sluttede med opfordringen:
”Vi skal prøve at få hinanden og naturen til at gro og vokse, blomstre og sætte frugt – det kræver nærvær og hårdt arbejde, men giver glæde.”
Gudstjenesten sluttede med en udgangsprocession af de mange medvirkende børn til harmonikamusik, som Kenneth Kristiansen og Jan Knudsen stod for med høstsangen Marken er mejet.
Under kaffen spillede de to harmonikaspillere forskellig musik til stor glæde for publikum. Mange frivillige havde bagt kage til gudstjenesten, og alle nød kaffen med alskens lækkerier.
Efter gudstjenesten solgte flere medlemmer fra Kolonihaveforeningen Frederikshave grøntsager, frugter og blomster, som de selv og andre havde medbragt. Det var blandt andet medlemmerne Jørgen Buhl og Linda, Flemming Christensen og Hanne og Lars Ole Larsen og Lone Thomsen, som havde lavet dekorationer til kirken og stod for salget.
Til gudstjenesten blev der samlet ind til Folkekirkens Nødhjælps arbejde for flygtninge i Syrien. Salg af produkter og indsamlingen gav et resultat på 4.600 kroner, som bliver sendt videre.
Mange frivillige havde gjort et stort arbejde for at tilrettelægge gudstjenesten. Både spejderne og FDF’erne deltog og lavede aktiviteter med børnene efterfølgende. Det blev en gudstjeneste, hvor alle var aktive.

Advertisement
%d bloggers like this: