I Nakskov venter en musikalsk overraskelse

Extra Posten skriver den 24. september 2019:

Fyld kirken

160. Så mange gik i kirke i Sankt Nikolai den sidste søndag i september 2018. Sognepræst Jesper Vigant står igen i år for fyld kirken-gudstjenesten. (FOTO: Mogens Warrer)

160. SÅ MANGE GIK I KIRKE I SANKT NIKOLAI DEN SIDSTE SØNDAG I SEPTEMBER 2018. SOGNEPRÆST JESPER VIGANT STÅR IGEN I ÅR FOR FYLD KIRKEN-GUDSTJENESTEN. (FOTO: MOGENS WARRER)

Lisbet Rasmussen

lis@ftgruppen.dk

Sidste søndag i september – i år den 29. – er det over hele landet Fyld Danmarks Kirker-søndag. Ideen bag er at finde en bestemt dag, hvor folk kan få gjort alvor af at gå i kirke, og hvor der er mulighed for at invitere familie og venner med.

Også i år er Sankt Nikolai Kirke i Nakskov med, og der er noget at leve op til. I 2018 deltog ikke færre end 160 i søndagsgudstjenesten, hvor sognepræst Jesper Vigant prædikede. Det gør han også ved dette års fyld kirken-gudstjeneste, der som sædvanlig begynder klokken 10.30.

I gudstjenesten er indlagt en musikalsk overraskelse, men ellers er det en “ganske almindelig” gudstjeneste og ikke et event. Ideen, som i dag holdes i live af kirker over hele landet, opstod i forbindelse med friluftsgudstjenesten andenpinsedag 2009 i Reventlowparken, og blev taget op af den daværende biskop samme år. På 10 år er det blevet en tradition.

På Vestlolland er også Fejø med. Her prædiker Kasper Høyer klokken 14. Og i Søllested er der høstgudstjeneste kl. 11 ved Rebekka Maria Brandt Kristensen, der iøvrigt var den første formand for fyld kirken-arbejdsgruppen, som stadig består af kirkefolk fra Lolland.

Men iøvrigt er alle landets kirker i princippet med, når der søndag 29. september kaldes til gudstjeneste. De vil alle gerne fyldes.

.

.

.

.

.

Advertisement
%d bloggers like this: