Alt optaget i kirkerne til september – 27.07.2009

Plan: Alt optaget i kirkerne til september

Præster og lægfolk fra Vestlolland har taget initiativ til at få fyldt kirkerne den sidste søndag i september.

man, 27/07/2009 – 07:00

Det er mere reglen end undtagelsen at Danmarks præster må prædike for tomme stole ved søndagens gudstjenester.

Det skal nu laves om på en helt almindelig søndag om året, nemlig den sidste søndag i september.
– Ideen dukkede egentlig op, fordi jeg appelerede lægfolkene til, at det ikke kun var præsternes ansvar at fylde kirken op. Så snakkede vi om at koncentrere vores indsats om en enkelt dag, hvilket bliver den sidste søndag i september, forklarer Bente Asschenfeldt, som er sognepræst i Søllested Kirke.

Bente Asschenfeldt forklarer at det netop blev den dato, fordi det er den periode, hvor folk er kommet hjem fra ferie og før at den kolde tid for alvor begynder.

Selve Gudstjenesten på dagen, kommer i følge Bente Asschenfeldt ikke til at være meget anderledes end andre søndagsgudstjenester. Alligevel spår sognepræsten, at sæderne nok skal blive fyldte i Lollands kirker.

– Jeg tror det bliver en succes. Mange mennesker vil ikke risikere at sidde alene i kirkerne og det tror jeg er en af grundende til, at de ikke altid kommer på almindelige søndage. Men vi ved af erfaring at folk altså kommer, hvis vi har arrangementer, siger Bente Asschenfeldt, som fortæller at der nok vil være arrangementer efter gudstjenesterne i mange af kirkerne.
– Vi kommer til at arrangere en frokost og andre steder vil der være kirkekaffe, så kirkegængerne kan have mulighed for at tale med hinanden bagefter, siger Bente Asschenfeldt.

Der vil være stormøde om dagen den 20. august klokken 19.00 i Søllested Præstegård, hvor der vil blive idéudviklet på dagen, som Bente Asschenfeldt med tiden håber kommer til at brede sig til resten af Danmark.
– Allerede fra næste år, har vi hele Lolland-Falster Stift med, så jeg håber at den her dag med tiden kommer til at foregå i hele landet, slutter Bente Asschenfeldt.

Advertisement
%d bloggers like this: