Er det godt at være fuld? Ja, i hvert fald når det er en kirke, for så lyder sangen af mere. Og det er mere festligt at være med, når kirken er fuld af mennesker, end hvis den er halvtom.

Søndag den 25. september bliver mange af landets kirker fyldt til sidste plads, hvis ellers sognebørnene følger opfordringen fra landsinitiativet ”Fyld Danmarks kirker”, som kirkerne i Brønderslev Kommune har bakket op om siden 2012. Successen videreføres og derfor vil provstiets kirker fra Asaa i øst til Stenum i vest også i år summe af liv den 25. september.

Ideerne er mange, og rundt i sognene samarbejdes ud af kirken, og der udfoldes der stor kreativitet forud for dagen.

Tanken er, at give sognebørn i alle aldre større delagtighed i gudstjenesten, ved aktivt at indbyde enkeltpersoner og grupper i sognene til at udvikle, forberede og medvirke i gudstjenesten.

Høst, teater, jazz og kartofler
Rigtig mange steder fyldes den lokale kirke til høstgudstjeneste denne søndag. Og alle opfordres til at benytte anledningen til at se deres lokale kirke i høstpynt.

  • I Hellevad og Ørum rykker kirkerne ud i Oasen i Ørum til høstgudstjeneste. I år er temaet ”Træet”, som frugttræ, gavntræ og symbol på livets træ. Efter gudstjenesten er der servering og man kan lære at beskære frugttræer og der er boder og børneaktiviteter.
  • I Stenum rykker kirken hen i kulturhuset til Løvfaldsfestival, hvor der bydes indenfor til Brunch og Bibel, en musikgudstjeneste med besøg af entertainer og musiker Hans Jørn Østerby.
  • I Dorf Kirke samles nuværende og tidligere korsangere fra Dronninglund og fylder kirken med masser af kormusik!
  • I Hjallerup Kirke er Frede Hansen fra Glocal Art gæsteprædikant og Råvaremarkedet i Hjallerup er med i dagens aktiviteter.

Find din lokale kirke via www.broenderslevprovsti.dk og mød op til Fyld Danmarks Kirker 25. september.

Kirken skal ud i samfundet

Idéen med Fyld Danmarks Kirker er, at kirken aldrig er til bare for sin egen eller præstens skyld, men for at bidrage til det samfund, den er en del af. Kirkens fortælling om medmenneskelighed, håb og forsoning, er værdier, som skal formidles videre til nye generationer – i samarbejde med alle gode kræfter, enkeltpersoner og foreninger i sognene.

Følgende steder i Brønderslev Kommune er der FYLD DANMARKS KIRKER søndag 25. september:

Agersted Kirke kl. 9.30 

Asaa Kirke kl. 10.30

Brønderslev Kirke kl. 10.30

Dorf Kirke kl. 14.00

Hallund Kirke kl. 11.00

Hjallerup Kirke kl. 14.00

Jerslev Kirke kl. 14.00

Serritslev Kirke kl. 11.00

Kulturhuset, Stenum kl. 10.30

Voer Kirke kl. 11.00

Oasen, Ørum kl. 11.00

Øster Brønderslev kl. 19.00

 

Se mere her: www.broenderslevprovsti.dk