Pressemeddelelse 2018

fyld-kirken-logo

Fyld Danmarks Kirker

søndag 30. september 2018

Lad kirken stjæle billedet i en hel uge!

I år er det 10 år siden, initiativet Fyld Danmarks Kirker kom til verden på Lolland med en opfordring til hele landet om én gang årligt den sidste søndag i september at slå et ekstra slag for kirkegang og søndagens højmesse.

Ideen er, at selve højmessen ikke skal være anderledes end alle andre søndage, men at man godt kan tillade sig at invitere familie, venner og naboer med i kirke for at opleve det kristne fællesskab.

I år foreslår vi alle sogne at bygge interessen for gudstjenesten op gennem hele uge 39. Det kan gøres på mange måder, som samlet set får kirken til at fylde mere i billedet – for eksempel en historisk rundvisning i kirken eller en rundvisning på kirkegården, hvor graveren fortæller om sit arbejde og om nogle af de mennesker, der hviler her, en sangaften, en fælles spisning med foredrag, en lille orgelkoncert, hvor organisten fortæller om sit instrument, eller en aften hvor sognepræsten fortæller om sit arbejde. Erfaringen viser, at et måltid ofte er et godt udgangspunkt.

Ved hvert arrangement benytter man samtidig lejligheden til at invitere folk til at deltage i gudstjenesten på søndag. Man kan også dele små flyers ud til de fremmødte med tid og sted. En venlig og ikke anmassende opfordring.

Fyld Danmarks Kirker vil frem mod september oprette en ide-bank på hjemmesiden fyldkirken.dk.

Vi lever i en tid, hvor det kan være svært at trænge igennem, fordi alle kæmper om opmærksomhed. Ved at belyse kirkens mangeartede virke gennem offentlige arrangementer, håber vi at kunne skærpe appetitten til også at deltage i en søndagsgudstjeneste.

Det kunne blive vanedannende!

Arbejdsgruppen bag

Fyld Danmarks Kirker

—————————————————————-

Pressemeddelelsen kan hentes her i Word format og i PDF format og kan frit bruges i det lokale arbejde

Advertisement
%d bloggers like this: