Sankt Povls kirke i Korsør 21.09.2010

Vær med til at fylde Sankt Povls kirke

21. september 2010, 04:50

Korsør: Sådan lyder opfordringen fra præster, personale og menighedsråd i Sankt Povls kirke i Korsør i forbindelse med det landsdækkende projekt: Fyld Danmarks Kirker.

Dagen, hvor kirker rundt i hele landet gerne skulle blive fyldt til bristepunktet som til juleaften, er søndag den 26. september.

I Sankt Povls kirke er der gudstjeneste klokken 10, hvor præst Anna Helleberg Kluge håber på fyldte stolerækker.

– Det er tankevækkende, så mange gange Ny Testamente taler om fylde. Vi hører om tidens fylde, at blive fyldt med Helligånden, fyldt med tro og visdom, nåde og sandhed, fyldt med forventning, glæde og duft. Vi hører om fulde kar, fulde kurve, fulde lagre. Og endelig hører vi i Jesu lignelse om det store festmåltid, at husets herre befaler, at hans hus skal være fyldt. Gud er altså ikke tilfreds med halvtomme huse eller kar. Han ønsker fulde kar og fulde huse, og han ønsker at fylde os med sin ånd, fortæller Anna Helleberg Kluge.

Hun mener, at der på den baggrund er god grund til at tænke og drømme stort og sige: Lad os dog fylde Danmarks kirker, og hun opfordrer alle store som små til at bakke op om projektet.

Alle skal være med

– Lad os som Herrens sendebud gå ud på gader og stræder med invitationen om at samles til gudstjeneste. Lad os bakke op om initiativet »Fyld Danmarks kirker« søndag den 26. september og invitere vidt og bredt i sognet, så kirken kan blive fyldt. Tag hele familien og naboen med. Kun fantasien sætter grænser for, hvem vi skal invitere, og hvordan vi skal gøre det. Men lad det for Guds skyld ikke være vanen, dovenskaben eller mismodet, som bestemmer over os, så vi kalder det for pjat eller nyttesløst at fylde kirkerne, lyder opfrodringen fra Anne Helleberg Kluge, der glæder sig til at prædike for en fyldt kirke.

Gudstjenesten denne dag i Sankt Povls kirke begynder klokken 10.

Advertisement
%d bloggers like this: