Ribe stift – Skrave kirke

Fra Skrave kirke

Skrave Kirke  – et lille sogn  – i Ribe Stift.

Menighedsrådet og præsten i Skrave sogn har fulgt opfordringen til at  deltage i Fyld Danmarks Kirker. Vi synes det er en fin måde at gøre opmærksom på kirkens tilstedeværelse i sognet. Det er en naturlig måde at gøre opmærksom på, at kirken tilhører dem, der bor i sognet, og at her er alle velkomne i sorg og glæde, til hverdag og til fest.

Vi lægger altid vores høstgudstjeneste på den søndag. Det gør det meget festligt, fordi vi altid gør noget ekstra ud af pyntningen i den anledning. Vi har et børne-lejlighedskor, som synger et par høstsalmer, men ellers lægger vi vægt på, at gudstjenesten foregår som en helt almindelig højmesse.

Til denne søndag gør vi lidt ekstra ud af at annoncere i den lokale ugeavis og i kirkebladet.

Søndagen før deler vi flyers ud i kirken og så sætter vi plakater op i foreningshuset og i et par udhængsskabe i sognet. Derudover skrives der om gudstjenesten på sognets lokale hjemmeside, som kirken har fælles med de øvrige foreninger i det lille samfund og sidst, men ikke mindst, minder vi hinanden om arrangementet, når vi mødes i andre sammenhænge.

I det hele taget forsøger alle i menighedsrådet at deltage i det øvrige liv i de foreninger, der er i sognet.

De tidligere år har der været fuldt hus, og det er en stor fornøjelse at mærke stemningen til en så velbesøgt gudstjeneste. Vi har ikke planer om at gøre det anderledes i år, end vi plejer.

Sognet tæller ca. 365 medlemmer og kirken rummer ca. 100 personer

Advertisement
%d bloggers like this: