Ribe Stift skriver på sin hjemmeside

25.07.2019

Fyld Danmarks Kirker

Hvorfor kun opfordre til at fylde Danmarks kirker én søndag om året? Hvorfor ikke tage munden fuld og sige: Gå i kirke hver søndag! Det ville alle biskopper, præster og menighedsråd synes var rigtig dejligt, men nok også udtryk for manglende realisme – altså ønsketænkning.

Vi skal være realistiske, og vi skal først og fremmest have mulighed for at vise, at det ikke bare er noget, vi siger. Kan vi overbevise det store flertal af danskere, der ikke jævnligt går i kirke, men kommer der til højtider og kirkelige handlinger om, at det er ganske ufarligt, og ovenikøbet dejligt afstressende at “ofre” en god times tid en søndag formiddag på en gudstjeneste, er vi nået et godt skridt videre. Meldingerne lyder på, at her er fællesskab, ro, varme, dejlige salmer og vægtige ord.

Som vi har sagt år efter år: Pas på, det kan blive vanedannende!

Fyld Danmarks Kirker er blot ét af mange forsøg på at styrke danskernes interesse for kirken også uden for juleaften. I år er det 11. år, hvilket viser, at ideen har vundet genklang mange steder.

Kirke er dér, hvor folk mødes, og ordet forkyndes og når vi nu har så mange, pragtfulde gamle og nye kirker at mødes i, er det et naturligt sted at begynde. Formålet med Fyld Danmarks Kirker er at dele evangeliet med flest muligt, og erfaringen er, at mange meget hurtigt opdager, at kirken nok er et gammelt hus, men at den taler til os om emner, som også er relevante i 2019.

Kirken er fællesskab, og det er et fællesskab uden pladsproblemer. Er du åben, vil menigheder overalt tage imod og åbne deres verden for nye deltagere.

I år hedder Fyld Danmarks Kirker-dagen søndag den 29. september, men skulle det passe dig bedre at gå i kirken en anden søndag, er det ikke nødvendigt at spørge om lov.

29. september kan man dog være ret overbevist om, at vi er flere i kirkerne end normalt. Og det kan man kun glæde sig over. Kig i den lokale gudstjenesteliste og se, hvornår din kirke har højmesse.

Vi håber, at kirkerne også i 2019 vil stjæle billedet i dagene omkring søndag 29. september og være med til at give gode oplevelser til mange.

Vi ses!

.

.

.

.

.

Advertisement
%d bloggers like this: