Velkommen 2018

Søndag den 30. september 2018 kan vi fejre, at det er 10’ende gang, vi alle kan være med til at Fylde Danmarks Kirker.

I løbet af de sidste 10 år har der ud over det ganske land været mange kirker, der har indbudt til at være med til at fylde den lokale sognekirke den sidste søndag i september.

Ideen har hele tiden været den, at få mennesker, der er vant til at gå i kirke, til at invitere andre med til gudstjeneste denne dag.

Hvis man ikke er vant til at komme i kirken, kan det være svært at få taget sig sammen til at gå derhen. Men får man en indbydelse og har nogen at følges med, er det straks en anden sag.

Som kristne og som kirkegængere kan vi være med til, at vore familier, vore venner og naboer kan få en god oplevelse ved at komme til en gudstjeneste.

Ja, måske er vi så heldige, at nogle af de indbudte føler sig så godt tilpas i fællesskabet, at de kommer igen.

Eller de finder ud af, at det kristne evangelium om skyld, tilgivelse og nåde egentlig er af væsentlig betydning for det moderne menneske.

Nogle vil glæde sig over den danske salmeskat og af den grund komme igen.

Lad os derfor den dag ikke gå ud i alverden og forkynde evangeliet, men lad os begynde med at invitere dem, vi kender til en gudstjeneste, så de kan høre evangeliet.

Udvalget for Fyld Danmarks Kirker foreslår i anledning af 10-års jubilæet, at man hele ugen op til den 30. september lader kirken “stjæle” billedet i form af forskellige kirkelige aktiviteter, og så slutter ugen med en gudstjeneste i den lokale kirke.

Her på hjemmesiden finder I den pressemeddelelse, Udvalget har sendt til landets bispekontorer, samt et idekatalog. Vi modtager gerne flere ideer, som vi kan formidle videre via hjemmesiden.

Vi ønsker alle en rigtig god sommer og håber på, at alle får en rigtig god Fyld Danmarks Kirker Dag søndag den 30. september.

Med venlig hilsen

Bente Asschenfeldt – Udvalgsformand

 

 

 

Advertisement
%d bloggers like this: