Velkommen 2019

Kære Alle

Så er det igen tid til at tænke på at Fylde Danmarks kirker den sidste søndag i september. I 2019 er det søndag den 29. september.

Sidste år lagde vi op til, at man i sognene satte fokus på kirken i ugen op til Fyld Danmarks Kirker dagen, så gudstjenesten om søndagen kunne være kulminationen på ugens tiltag.

Min mand og jeg deltog sidste år i Fyld Danmarks kirker søndagen i Ledøje kirke. Det var 1. gang, de var med til at fejre denne dag. De havde i ugen op til holdt åben kirke et par gange, hvor man kunne komme forbi kirken og tale med en præst. Det var der flere, der havde benyttet sig af.

Desuden havde børnehaven været på besøg i løbet af ugen og set kirkens udsmykning med Jesus på korset. Børnene havde så selv lavet små trækors, som stod på kirkestien, da vi kom til gudstjeneste.

Der er mange måder at få det kristne budskab ud på, og hver menighedsråd og præst har i fællesskab mulighed for at sætte fokus på kirken på den måde, der passer bedst i sognet.

I Skt. Nikolai kirke i Nakskov var der 160 mennesker i kirke. Her havde de også ladet kirken stjæle billedet i ugens løb. Læs mere HER.

Udvalget vil igen i år foreslå, at der sættes fokus på kirken i uge 39, op til søndagens gudstjeneste. Det kunne jo være, at nogle på den måde fandt vej til kirken og fandt ud af, at det er verdens glædeligste budskab, der lyder her hver søndag.

Vi håber, at rigtig mange kirker stadig har lyst til at bruge denne søndag til at få de trofaste kirkegængere til at invitere de mere kirkefremmede familiemedlemmer og naboer med til gudstjeneste.

Udvalget har udformet en pressemeddelelse, som frit kan bruges af sognene. Den sendes også til landets bispekontorer, som vi beder videresende til præster og menighedsråd.

Med venlig hilsen

Bente Asschenfeldt – udvalgsformand

Advertisement

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: