Vinderup-Sahl kirkeblad skriver

Kirkebladet Sahl – Vinderup skriver i sin udgave for Sept.-okt.-nov. 2012

62. årgang

“Fyld Danmarks kirker” søndag den 30. september 2012
Landsdækkende har der i flere år været af holdt en “Fyld Danmarks kirker”-dag den sidste søndag i september. Nedenfor ses et uddrag af den pressemeddelelse, som initiativgruppens formand Bente Asschenfeldt og biskop Steen Skovsgaard har sat deres navne under:

“På denne søndag opfordres alle til at gøre en ekstra indsats for at invitere venner, bekendte, arbejdskammerater, naboer, syklubben, gymnastikholdet, løbegruppen, cykelholdet, jagtkammerater osv. til gudstjeneste i den lokale kirke. Opgaven går ud på at fylde kirken og samle så mange som muligt af sognets beboere til gudstjeneste. »Fyld Danmarks kirker« er dermed en øvelse i at invitere andre med i kirke med det formål, at det forhåbentlig vil smitte af på kirkegangen de øvrige søndage…

Opfordringen går ud på, at man den 30.9. holder gudstjeneste i alle kirker – i pastoratet, provstiet og stiftet! Vi er så vant til, at der kun er gudstjeneste i nogle af kirkerne, så vi efterhånden tror, at det ikke kan være anderledes.

Men lad os denne dag gå imod strømmen… Opfordringen lyder derfor: Lad os holde gudstjeneste i alle vore kirker denne dag!
Såvidt pressemeddelelsen, der fortsætter med gode ideer til, hvordan frivillige kan stå for gudstjenesten, også selv om den enkelte kirke ikke råder over hverken præst, graver, organist eller kirkesanger lige netop den søndag formiddag.

.
Sahl og Vinderup menighedsråd vil hermed gerne give opfordringen stemme også her i kirkebladet. Ved gudstjenesterne i Sahl og Vinderup kirker søndag den 30. september kan man dog glæde sig over ikke kun at møde de andre i menigheden, men også kirkens ansatte. Følgelig også et hejst flag udenfor, kirkeklokker, der ringer, musik og sang og et smukt dækket alterbord.

Advertisement
%d bloggers like this: